7 ritualuri pentru echinocțiul de primăvară

Dintr-un articol scris de Sofia Rose Smith în ziarul HuffPost

M-am născut în aprilie, așa că primăvara a fost întotdeauna o perioadă puternică pentru mine. Acestea fiind spuse, nu am practicat întotdeauna ceremonie în jurul venirii acestui sezon. Nu am avut întotdeauna venerație pentru Soare, pentru primăvară, pentru toată magia pe care lumina și căldura Soarelui ni le aduce.

<<Pe data de 20 martie in fiecare an se marchează deschiderea primăverii. Asociatia THE NEW PAGAN DAWN ureaza astfel tuturor paganilor o Ostara binecuvantata!>>

Soarele se întoarce la noi.

Echinoxul de primăvară este un moment dulce de echilibru – unde întunericul și lumina se află într-un fel de echanimitate. Ne putem simți calm în această zi, echilibrat ca Soarele și Luna.

Fotografie de Alena Koval pe Pexels.com

A avea o mică ceremonie pentru a onora această tranziție vă poate ajuta să vă aduceți calm și echilibru.

În acest an, mă voi aduna cu un grup de suflete dulci pentru a sărbători venirea primăverii.

Ne vom aduna într-un cerc și vom crea un altar al comunității.

Vom aduce flori ca simbol al primăverii și al înfloririlor minunate la care apelăm pentru viața noastră.

Vom face câteva vizualizări ghidate și ne vom scrie visurile în existență.

Ritualurile echinoxului de primăvară sunt la fel de vechi ca luna.

Cum poți onora această deschidere pentru tine? Iată 7 moduri:

  1. Creați un altar

Crearea unui spațiu al altarului este una dintre cele mai dulci modalități de a chema în Duh (orice înseamnă pentru tine – Forța divină, Universul, strămoșii tăi, magia). Îmi place să mă gândesc la elemente în timp ce îmi creez altarul. Am așezat o țesătură frumoasă. Apoi, adun focul, lumânările. Pot aduce flori, pietre și lemn, onorând elementul Pământ – florile și plantele sunt deosebit de puternice pentru echinocțiul de primăvară, simbolizând o nouă creștere și noi înfloriri. Eu cinstesc apele și aduc un bol cu ​​apă pe altarul meu, poate îndulcit de petale de flori sau ulei de lavandă. Cânt muzică sau vasul meu de cânt, onorând elementul de aer și vânt necesar sunetului (și bineînțeles, respir). Actul de a crea un altar este în sine sacru. Te încetinește. Te aduce în momentul prezent. Faceți acest lucru doar cu dvs. sau colectiv cu comunitatea.

  1. Ceremonia deschisă

Cum creezi spațiul sacru? Pur și simplu gândind intenționat sau vorbind în existență. Puteți mulțumi strămoșilor și ghidurilor dvs., Pământului, toate elementele pentru că vă ghidează și vă protejează. Deschis cu recunoștință. Simțiți-vă într-adevăr. Spune mulțumesc. Apoi cereți permisiunea de a deschide spațiul sacru. Așteptați sentimentul de da și apoi declarați că canalul este deschis.

  1. Scrie și exprimă-ți visele!

Adună într-un cerc (sau cu tine însuți) pentru a scrie și apoi vorbi sau exprima ceea ce vrei să creezi pentru primăvară. Primăvara este despre creație. Este vorba despre încolțirea semințelor. Este vorba despre înflorirea viselor tale. Și, Universul vă aude și vă este martor. Când iei visele care s-au înfipt în tine și le scrii, răspunzi la apelul tău. Când le vorbești cu voce tare (de 3 ori este magie) sau le exprimi prin corpul sau arta ta, puterea visurilor tale se mărește. A avea un martor acolo poate împuternici aceste vise și mai departe. Când ne exprimăm sau vorbim visurile noastre, începem să le chemăm mai aproape de noi și să credem în ele. Apoi, urmăriți cum funcționează Universul pentru a vă transforma visele pentru și pentru voi. Dacă aveți nevoie de ajutor în acest sens, iată o vizualizare ghidată pe care am înregistrat-o pentru a vă susține scrierea și visarea!

  1. Semințe de plante

Adu niște semințe sau bulbi pe care îi iubești pentru ceremonie. Lasă-le să se odihnească în palmele mâinilor sau pe spațiul altarului tău. Lasă-le infuzate de visele tale, de tot ceea ce vrei să apelezi, de tot ceea ce vorbești în existență. Apoi, pe măsură ce treceți prin ceremonie, plantați această sămânță în pământ sau într-un ghiveci. Lasă semințele să-ți țină intențiile și să fie hrănite de tine. Udă-le în luna următoare și amintește-ți semințele de vis de fiecare dată când hrănești planta. Distrează-te cu asta. Lasă-l să aducă un zâmbet pe față și inima ta.

  1. Sărbătoarea

Închideți-vă ceremonialul cu o meditație de inimă și / sau un fest de râs! Mâncați gogoși sau mămăligă dulce. Miere și ouă fierte (simboluri ale vieții noi). Vinuri sau ceaiuri dulci. Fii cu venirea Soarelui, recunoscător pentru noua căldură și lumină care ne este îndreptată!

  1. Ridicați-vă cu Soarele

În dimineața următoare, răsăriți cu Soarele. Salutați și vă mulțumesc! Dacă poți, ridică-te cu soarele în mod intenționat o dată pe săptămână pentru a simți în recunoștința ta pentru viața ta și pentru tot ceea ce îți aduce Soarele (literal, toată viața – mâncare, animale, ecosistem, căldură, lumină … ).

  1. Dragoste zilnic

Vezi cum poți onora primăvara în luna următoare! Joacă-te afară. Urmăriți răsăritul și apusul. Chicoti. Vis. Scrie. Fii tot ceea ce te face să te simți bine și să înflorești. ❤

Publicat de Olteanu Cosmin

Cosmin Olteanu (in Romanian: Cosmin Olteanu, born August 25, 2000, Onesti, Bacau, Romania) is currently the founding president of the Association THE NEW PAGAN DAWN declared on June 24, 2016, involved in social, political, cultural and reform work.

Lasă un comentariu

Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe